10 tipuri de bere germana pe intelesul tuturor

10 tipuri de bere germana pe intelesul tuturor

Cred ca toata lumea stie de “Legea Germana a puritatii berii” – legea care limiteaza ingredientele folosite la facutul berii la apa, malt, hamei si drojdie. Rezultatul? Legea are cel putin 2 efecte: nu e loc de prea multa inovatie (adica berea cu bacon ramane americanilor) si toata lumea incearca sa perfectioneze stiluri de bere foarte bine definite, daca sunt 1000 de fabrici care fac weizen, atunci toate cele 1000 de fabrici incearca sa faca cel mai bun weizen si rezultatele sunt minunate.

  • Helles – este o bere germana light, cu hamei putin, tocmai buna de baut la terasa cu prietenii
  • Pilsner – toata lumea stie de Pilsner dar de putine ori ai ocazia sa bei un Pilsner adevarat – este o bere foarte limpede si deschisa la culoare, cu ceva mai mult hamei decat un Pale obisnuit
  • Export – varianta de export a berii Germane – de obicei o bere cu mai mult alcool si nu foarte mult hamei
  • Bock – e o bere a sezonului rece – de culoare inchisa si cu mai mult alcool
  • Schwarz – o bere neagra cu malt prajit de calitate care se potriveste cu meniurile germane pline de carne…
  • Fest Bier – berea de festival – cea mai comuna de OcktoberFest – facuta sa o bei in halbe de 1 litru
  • Kolsch – este o bere foarte limpede si de culoare deschisa, aromata, care se poate face doar cu apa de la Köln
  • Alt – de culoarea chihlimbarului cu destul de multa amareala de la hamei
  • Rauchbier – berea afumata traditionala a nemtilor – bere cu gust de gratar?
  • Weizen – sau ce romanii denumesc ca bere nefiltrara – o bere de grau, de culoare alba, tulbure si foarte parfumata

Si explicatia mult mai amuzanta si captivanta a tipurilor de bere nemtesti vine pe video:

Daca vrei sa vezi cum se compara berile germane cu berile artizanale romanesti, iata o lista cu berile artizanale Perfektum:

  • Perfektum Pale Ale – O bere menita sa te converteasca intr-un adept al berii artizanala, daca nu esti deja. Usurica, exact pentru o zi de vara, si totusi surprinzatoare. Aceasta bere te poate face sa iubesti din nou blondele. De savurat singur sau cu prietenii.
  • Perfektum Red Ale – O roscata ce poarta elegant culoarea coniacului maturat pe-ndelete. Destinul ei este sa acompanieze o masa buna intr-un restaurant placut. Innobileaza frumos orice meniu. (si bautor de bere)
  • Perfektum Black IPA – Nici berea neagra nu mai e ce-a fost! O interpretare la moda este Black IPA, care impreuneaza gusturile florale ale hameiului cu corpolenta data de caramelul berii negre. Black IPA insumeaza ce e mai bun din ambele lumi, ca o bruneta focoasa si tacuta.
  • Perfektum IPA – Cea mai apreciata bere craft a momentului, nascuta intr-o sclipire de geniu a maestrului berar. O explozie de arome florale venite din impreunarea mai multor tipuri de hamei si malt. Atentie: Produce dependenta greu de tratat!
  • Perfektum Session IPA – O bere IPA cu mai putin alcool, cum sta bine unei beri al carui destin este sa satisfaca dependenta iubitorilor de hamei
  • Perfektum Rye IPA – Dacă vrei o bere artizanală, nepasteurizată, nefiltrată, cu aromă fresh de hamei proaspăt și malț de secară, atunci aceasta e alegerea perfectă.
  • Perfektum Double Black IPA – Dacă vrei o bere artizanală, nepasteurizată, nefiltrată și fără compromisuri, cu ingrediente ce oferă aroma nesfârșită a cafelei combinată cu ciocolata amăruie, atunci aceasta e alegerea perfectă.

Citeste aici si care este diferenta intre berea de tip lager si berea de tip ale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

envelope

Newsletter

Oferte speciale si noutati despre berea artizanala