Perfektum – bere artizanala

Berea artizanala – totul pleaca de la … cafea

By in Scoala de bere 0

Berea artizanala – totul pleaca de la … cafea

Nu stiu daca v-ati gandit vreodata ce inseamna cu adevarat sa faci ceva artizanal, mai ales cand e vorba de bere. Multi incearca sa defineasca berea artizanala in functie de niste parametrii masurabili: cantitatea de bere produsa, marimea fabricii, tipurile de bere sau ingredientele de calitate. In mod neasteptat, dexul ne da o definitie interesanta: artizanat sn [At: DA ms / Pl: ~e / E: fr artisanat] – Meșteșug practicat cu artă.

Dar cum faci arta din butoanele astea?

Va zic eu dupa 3 ani de Perfektum. Totul pleaca de la cafea. Si de la vreme. Si de la…entuziasmul din ziua respectiva. Daca ar fi cineva sa ne inregistreze miscarile – cat de repede punem maltul in vas? cand masuram hameiul te simti generos si pui 50 de grame in plus sau nasul tau iti spune ca trebuie sa pui 50 de grame in minus? Sau ce ar fi sa il pui pe tot??? Cand pleci acasa pui mana pe tancul de fermentare si urezi o seara placuta drojdiei?

Si totul incepe dimineata odata cu drumul la prajitoria artizanala de cafea din cartier unde primesti prima inspiratie a zilei. Kenya? Guatemala? Etiopia? Mai prajita? Mai putin prajita? Espresso? Daca ar sti artizanul cafelei ca in functie de el iese si berea… mai amara, mai colorata, mai aromata. Nu vreti sa stiti ce se intampla daca nu e cafea deloc…

Dar artizanul berii esti si tu, cel care o degusti.

Berea artizanala se bea din pahar – cand o sorbi sa o si „respiri”. Totusi vad eu din poza asta ca berea asta a fost minunata. Doar ma uit la poza si vad.

De asta ce sa mai zic… Berea Perfektum pare ca se distreaza mai bine decat mine :))

Tu ce ai facut azi „ca sa iasa berea buna”?

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: