Reteta paine de casa cu bere

Reteta paine de casa cu bere

Pentru pasionatii de pane de casa cat si pe cei care doresc sa aiba o relatie personala multisenzoriala cu mancarea lor ii invit la o reteta de paine de casa cu bere artizanala. Framantatul manual al aluatului te ajuta sa simti painea in mai multe feluri decat doar gust, miros si textura. Aluatului ii poti imprima starea ta, ii dai viata framantand mai puternic sau mai finut, te bucuri cand e moale si pufos sau te enervezi cand se lipeste de mana.


Perfektum lanseaza Work from Home – Half Pack 03

10 beri artizanale care fac auto-izolarea mai usoara si ajuta 2 antreprenori sa-si tina visul in viata 😉

Pachetul cuprinde:

  • 3 Perfektum Red Ale
  • 4 Perfektum From East with Love
  • 3 Perfektum Black IPA

Produsele se livreaza doar in Bucuresti si Ilfov. Comanda minima este de 1 Pack (10 de sticle). Click aici pentru detalii.


Retea e foarte simpla si ai nevoie de ingredientele obisnuite pentru painea de casa plus o bere cu caracter.

  • 400g faina alba 650
  • 300 ml de bere
  • 1 ligurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pliculet de drojdie rapida

Pasul 1. Puneti faina si drojdia intr-un castron suficient de mare ca sa puteti framanta apoi. Masurati 300 de ml de bere. Atentie sa nu o beti din greseala din paharul de masurare!

Pasul 2. Turnati incet berea peste faina si drojdie astfel incat sa nu faceti prea multa spuma.

Pasul 3. Framantati pana obtineti o bila frumoasa, placuta la atingere.

Pasul 4. Lasati sa creasca cam 0 ora. Painea cu bere este o paine facuta in tihna. Co2-ul din bere si drojdia din bere vor face aluatul pufos daca aveti rabdare. Adaugati sarea, zaharul si uleiul.

Pasul 5. Pregatiti un alt recipient tapetat cu faina pentru a permite aluatului sa creasca din nou la volumul final. Cam la pasul asta puteti sa beti berea ramasa in sticla, nu va mai trebuie daca ati ajuns cu bine aici 🙂

Pasul 6. Lasati painea sa creasca minim 2 ore la caldut. E timpul sa mai desfaceti niste beri. Aici sunt berile bune. Cand sunteti multumiti de cum arata (ori din cauza berii, ori din cauza ca arata bine, ungeti tava de copt cu un pic de ulei si rasturnati aluatul acolo. Il mai puteti lasa un pic sa creasca.

Pasul 7. Puneti la cuptor la 220 de grade pentru 50 de minute, apoi scoateti si lasati-o la racorit. Va puteti opri din baut bere artizanala. Painea artizanala este gata! Painea ar trebui sa aiba gust de aluat maturat, coaja crocanta si miezul pufos si umed!

One comment on “Reteta paine de casa cu bere

  1. Eu am văzut pe viu o parte din procesul de fabricație și mi-a am dat și cu părerea. Mai rămâne să gust pâinea. Poate mâine dacă a mai rămas ceva din paine. Berea am gustat- o și era bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

envelope

Newsletter

Oferte speciale si noutati despre berea artizanala