SzimPlatz, un nou concept

SzimPlatz, un nou concept

SzimPlatz va debuta în weekendul de festival al Zilelor Sfântu Gheorghe din acest an, într-o locație veche, dar va îmbraca haine noi, câștigând astfel o cu totul altă înfățișare și alt conținut.

În cadrul conferinței de presă organizată joi, 11 aprilie, la Szimpla, echipa de organizare a Zilelor Sfântu Gheorghe, împreună cu inițiatorul acestui proiect, Józsi Győző, au prezentat întregul concept SzimPlatz și programele din cadrul acestuia.

SzimPlatz va întâmpina toți vizitatorii care vin la Zilele Sfântu Gheorghe cu atmosfera festivalurilor de metropolă unde minunatele bucate oferite de vendori, și berile artizanale oferite de microberarii autohtoni vor fi actorii principali.

Ideea de bază a pornit de la dorința inițiatorului de a face un oraș mare, dintr-un mic oraș de provincie. „Ori acceptăm că suntem un oraș mic, din toate punctele de vedere, ori încercăm să facem ceva, și să schimbăm această mentalitate. Totul depinde de noi”, a spus Józsi Győző. „Nu dorim să facem concurență nimănui, ci dorim-food-ul de calitate și berile artizanale aduc un plus, aduc ceva nou, fiind totodată un segment lipsă în orașul nostru.”

Pentru ca SzimPlatz să poată exista, programele scenice trebuiau să fie în concordanță cu întregul concept, astfel că  echipa organizatorică a gândit un program care se mulează perfect ideii de bază. „Prezentarea microberăriilor și a vendorilor din țară, și a minunatelor produse ale acestora, sunt pașii care ne aduc mai aproape de realizarea acestui vis”.

Organizatorii aduc publicului de la Zilele Sfântu Gheorghe beri artizanale de tip pale ale, ipa, weissbier, lager, beri brune, roșcate și blonde, mai amărui, toate având gusturi atât de diferite, încât degustătorii vor fi convinși că au pătruns într-o lume incredibilă, cu explozii de arome. Totodată, vor aduce o gamă foarte variată de bucate alese, servite din truck-uri multicolore, deosebite, care-ți iau ochii și-ți încântă simțurile.

Pe lângă ridicarea la un alt rang a artei culinare a festivalului, food-truckerii prezenți la SzimPlatz se alătură mişcării eco friendly, servind astfel preparatele în farfurii reciclabile, care nu dăunează mediului înconjurător.

Producțiile scenice se vor ridica cel puțin la nivelul ofertei de beri artizanale și de street food, promit organizatorii. Astfel în după-amiaza și seara zilei de vineri, 3 mai, vor urca pe scenă Prezeng, Midnight Buzz și Rehab Nation, sâmbătă, 4 mai, vor concerta Temple Invisible, Baba Dochia și Voodoo Papa, iar duminică, 5 mai, responsabilii cu crearea unei atmosfere de neuitat vor fi  Speiz Boys și Meszecsinka.

Trupa Prezeng din Sfântu Gheorghe este un trio electroacustic format din Bocsárdi Magor, Kónya Ütő Bence şi Fekete Lovas Zsolt, fiind renumiți datorită happening-ului muzical cu caracter de improvizație.

Formația brașoveană Midnight Buzz va face cunoscute publicului larg piese proprii în stil New Jazz, Fusion, Groove, iar Rehab Nation din Cluj Napoca va aduce energiile la niveluri de rezonanță înalte prin orchestra proprie, trecând prin stilurile ska-punk, reggae și balcanic.

Melodiile trupei Temple Invisible care sosește din București sunt pe play-list-urile radiourilor din întreaga lume, fiind foarte iubiți datorită stilului electronic-rock și trip-hop. După Temple Invisible va urca pe scenă trupa Baba Dochia din Cluj Napoca, care îmbină într-un mod incredibil muzica electronică cu rock-ul. Voodoo Papa Duo din Budapesta va urca pe scenă reușind să facă împreună cu publicul o incursiune în lumea muzicală a lui Jimi Hendrix, iubitorii de blues având posibilitatea să retrăiască momentele de neuitat ale muzicii nemuritoare. Duminică, 5 mai, publicul va petrece alături de Speiz Boiz în pași și ritmuri de hip-hop, iar ca și încheiere, SzimPlatz va răsuna în acordurile psihedelice ale formației Meszecsinka din Budapesta.

În perioada 3-5 mai, SzimPlatz va fi, fără îndoială, noua pată de culoare a Zilelor Sfântu Gheorghe care atrage, an de an, o mare masă de vizitatori.

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

envelope

Newsletter

Oferte speciale si noutati despre berea artizanala