Care este diferenta dintre berea de tip Lager si berea de tip Ale?

Care este diferenta dintre berea de tip Lager si berea de tip Ale?

In primul rand, daca cumparati bere de la supermarket, sunt 80% sanse sa fie Lager. Termenul de Lager vine de la germanul „lagern” ceea ce intr-o traducere relativa inseamna a pastra. In mod tehnic, diferenta dintre Ale si Lager vine de la tipul de drojdie folosit si felul fermentatiei.

La inceput, toata berea a fost Ale. Candva in evul mediu, nemtii tineau berea in pesteri, ca sa le pastreze un timp mai indelungat la temperatura scazuta. In timp, ca urmare a depozitarii in pestera, a inceput sa se dezvolte in mod natural o drojdie care fermenteaza la temperatura mai mica (drojdia se cheama Saccharomyces Uvarum). Pe langa faptul ca fermenteaza la o temperatura mai mica, drojdia de lager mai are un avantaj: in timpul fermentatiei coboara in mustul de bere si din cauza ca dureaza mai mult timp sa fermenteze, rezulta mai putini esteri si alte substante secundare. Rezulta o bere mai fina, mai limpede.

In mod tipic, berile germane sunt de tip Lager si aici intra mai multe categorii specifice: Pilsner, Helles, Oktoberfest, Dunkels, Maibocks, Bocks, Doppelbocks, toate beri excelente daca sunt facute dupa retetele originale.

Ca sa clarificam mai mult, iata care sunt diferentele intre Lager si Ale comparativ:

Citeste aici si cum a aparut berea Pilsner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

envelope

Newsletter

Oferte speciale si noutati despre berea artizanala