Perfektum – bere artizanala

Spumarea laptelui pentru cappuccino

By in Scoala de bere 0

Spumarea laptelui pentru cappuccino

Da, stiu, nu vorbim despre bere, dar si despre cafeaua „craft” e bine. Cafeaua craft are cam tot atatea feluri de a iesi prost ca si berea craft.  Daca ai inceput sa te interesezi de la ce fermier din lumea asta vine cafeaua ta, daca faci cafeaua folosind cantarul electronic sa nu care cumva sa pui mai mult de 17 grame si prajitorii de cafea care au micro-prajitorii sunt prietenii tai cei mai buni atunci esti de-al nostru. Bei bere si cafea craft, te bucuri de viata.

Undeva imediat dupa ce iti cumperi un cantar pentru gramajul ideal pentru un espresso si o rasnita care costa mai mult decat salariul tau pe o luna o sa ajungi si la fustrarea asta: nu-mi iese spuma de lapte pentru cappuccino – desi dupa ce m-am uitat la vreo 200 de video-uri pe youtube despre spumare totul pare atat de simplu!

Nu va mai chinui si ca sa va scutesc de cele 200 de video-uri pe youtube (o groaza de sticle de Perfektum au murit in acest proces) am gasit unul care pare sa rezolve problema. Vine de la Chris Baca (care e tata lor, finalist multiplu de campionate de barista, latte art si tot ce se mai poate) si are darul de a explica pe indelete conceptele: cum trebuie sa fie laptele, cum trebuie sa dai drumul la vapori, care e inclinatia pitcher-ului, cat de mult trebuie sa introduci teava de aer in lapte si ce miscari trebuie sa faci. Daca n-ati auzit inca de aeration si vortex acum e momentul.

Cireasa de pe tort mi s-a parut explicatia despre sunetul Perfektum … aa perfekt… aaaa perfect. Abia dupa ce am ascultat cele 3 variante de sunet am inteles ce trebuie sa imbunatatesc.

 

Mai multa nebunie despre cafeaua adevarata gasiti pe Forumul Espressoman – In cautarea espresso-ului perfect.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: