Berea artizanala pentru IT-isti – ce bere cui se potriveste?

Berea artizanala pentru IT-isti – ce bere cui se potriveste?

Dupa ce am scris despre berea pentru arhitecti si berea pentru motociclisti cred ca as putea sa scriu ceva si despre ce bere se potriveste IT-istilor. Cu astia e simplu, pentru ca trebuie sa le dai IPA sau cum se zice pe “romaneste” ai-pi-ei.

Sunt mai multe tipuri de it-isti. Sunt de aia care raspund la telefon cand nu iti mai merge reteaua si iti spun sa dai restart. Altii instaleaza Windows si Word. Si sa nu uitam de “stiu eu un baiat care lucreaza ieftin” si care fac site-uri. Dar eu ma refer in mod special la cei care cred ca “Code is poetry”. Astia din urma chiar merita un IPA bun de la Perfektum.

Oamenii astia se pun in fata unui calculator, deschid o pagina goala si ajung cam asa:

Cu acel calculator creeaza “opere de arta” si valoare de oriunde s-ar afla: pe o insula pustie, in tren, la o cafenea. Dupa vreo 2 ani vorbesc in romgleza si ii poti vedea de departe cum formeaza o breasla aparte. Le dai un ecran, curent si net si sunt fericiti.

Nu e simplu sa devii it-ist. La inceput totul o sa ti se para complicat, si chiar este complicat; apoi treci printr-o faza in care ti se pare ca stii tot, pana cand ai primul cod care merge desi nu ar trebui sa mearga. Asta e cel mai mare cosmar al unui programator: sa nu stii de ce merge ceva… asta si cand iti crapa aplicatia cu 100.000 de utilizatori live. Vine apoi o faza in care iti dai seama ca ai atatea lucruri de experimentat ca ti-ar trebui vreo 3 vieti in paralel. Cam la momentul asta devii fustrat si ce faci… scrii niste cod care sa faca mai repede ce scriai inainte manual.

Partea minunata este cand pornesti aplicatia si face ce ar trebui sa faca. Ai pornit de la o pagina goala si ai creat ceva valoros. Ai creat ceva din nimic. Cred ca si contribuie la PIB binisor. De aceea It-istilor care cred ca “Code is poetry” le dedic o bere artizanala speciala: Perfektum Rye IPA

One comment on “Berea artizanala pentru IT-isti – ce bere cui se potriveste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

envelope

Newsletter

Oferte speciale si noutati despre berea artizanala